SON DAKİKA

Keşan Haber
Keşan Gardenya Çiçekçilik

Başkan Çakır, “Tekrar aday değilim”

Başkan Çakır, “Tekrar aday değilim”
Bu haber 16 Mart 2021 - 16:44 'de eklendi ve 206 kez görüntülendi.

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır, Seçimli Olağan Genel Kurul’un Mayıs ayında yapılacağını duyurdu. Çakır, yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olmayacağını belirtti

Kırklareli Kent Konseyi Başkanı Ali Çakır, Mayıs ayında kendisinin ve yürütme kurulunun görev sürelerinin dolacağını ve Seçimli Olağan Genel Kurul yapılacağını ifade etti. Çakır, Mayıs ayında yapılacak olan seçimlerde tekrar aday olmayacağını söyledi. Kararını 11 Mart Perşembe günü yapılan yürütme kurulunda arkadaşlarıyla paylaştığını, Yürütme Kurulu Üyeleri Şahin Yetiş, Ali Şakir Kuru ve Mustafa Bilik’in de aday olmayacaklarını belirttikleri ve kendilerinin görüşünün de bu yönde olduğunu ifade eden Çakır şunları söyledi:
“7 yıldır, bir başka ifadeyle 3 dönemdir Kırklareli Kent Konseyi’nde görev yapıyorum. Bunun iki dönemi yürütmede, bir dönemi başkanlıkta geçti. 2 yıl önce başkanlığa aday olduğumda bunun son dönemim olması gerektiğine ailem ile birlikte karar verdik. Gerekçemiz ise kurumların tazelenmesi ve yeni gönüllülerin önünü açmaktı. Aynı sivil toplum kuruluşunda aynı kişilerin uzun süre devam etmesinin toplum yararı açısından doğru olmadığını düşünüyorum. Sivil toplum kuruluşlarında görev almayı ve yöneticiliği meslek haline getirmemek kentin gelişimi ve değişimi için çok önemlidir. Arkadan yeni geleceklere bırakmanın da bir seçenek olduğunu göstermek gerektiğini, bu konuda da örnek olmak gerektiğini ifade etmeliyim. Kentimizin ihtiyaçları doğrultusunda, kendi birikim ve tecrübelerimi nasıl ortaya koyduysam bundan sonraki süreçte gelecek olanlar da aynı birikim ve tecrübeyi ortaya koyacaklardır.
7 yıl uzun bir zaman dilimi. Bu süre zarfında kentime, yürütme kurulundaki arkadaşlarımızla birlikte hizmet etmek için çalıştık. Kırklareli adına ilk olan birçok çalışmayı beraber yürüttük. Kırklareli Kent Konseyi Yürütme Kurulu’ndaki arkadaşlarıma, özellikle genç olup burada tecrübe edinenlere bundan sonraki süreçte mutlaka yürütme kurulunda devam etmelerinin kent adına yararlı olacağını belirttim. Kurumsallığın devamı açısından bunu çok önemsiyorum.
Kent Konseyi görevini uzun bir maraton koşusuna benzetebiliriz. Görev aldığım 7 yıllık süreçte en güzel 100 metreyi kentim için koşmaya çalıştım. Desteklerini esirgemeyen yürütme kurulundaki arkadaşlarıma, bileşenimiz olan derneklerimize ve kurum temsilcilerimize, Kırklareli halkımıza ve dostlarıma teşekkür ediyorum.
Kent konseyi görevimin öncesinde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kentime hizmet etmeye ve üretmeye devam edeceğim.
Kırklareli Kent Konseyi görev sürecimde günlük notlar aldım. Yaşanmışlıkları burada gün gün işledim. Bunları akıcı bir kitap çalışması haline getirerek ilerleyen zaman diliminde yayınlayacağım.
Mayıs ayındaki seçimde kentimize hizmet etmek için yarışacak olan adaylara şimdiden başarılar diliyorum.”

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.





POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA