Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
16:30 - MALKARA KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU İLK TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
17:05 - CHP TEKİRDAĞ VEKİLİ AYGUN, ÇORLU ATATÜRK HAVALİMANI SIKINTISINI GÜNDEME GETİRDİ:
16:55 - kIŞIN SICAK SU İLE BANYO YAPMAK EKZAMAYI TETİKLİYOR
17:37 - SAADET PARTİSİ EDİRNE TEŞKİLATINDAN AKALIN’A ZİYARET
17:34 - Ün Tarım Bakanı’na sordu:”Yurt dışından iade edilen ürünlerin ne kadarı imha ediliyor ?”
17:27 - YAKLAŞAN BOCUK GECESi COŞKUSU KARAAĞAÇ’TA SANATLA HAYAT BULDU
17:24 - TÜRKİYE’NİN EKONOMİK GERÇEKLERİ VE ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİ: AKP İKTİDARININ 22 YILLIK KARNESİ
22:19 - Gazeteci Sonay Can’dan 3. Kitap: “Haluk Levent Anıları” yayımlandı
18:22 - ULUSLARARASI BALKANLARDA ALEVİLİK VE BEKTAŞİLİK SEMPOZYUMU BAŞLADI
Kamu Desteklerine Ulaşmak KOBİ’lerin Sandığı Kadar Zor Bir İş Değil’
Başarı Hikayeleri Söyleşilerimizin ilkinde 2011 Yılı Mali Destek Programları kapsamında TRAKYAKA tarafından desteklenen “Plastik Enjeksiyonda İleri Üretim Teknolojilerinin Kullanımı İle Birim Maliyetlerin Düşürülmesi, Rekabet Gücü ve Ürün Çeşitliliğinin Arttırılması” projesi ve projenin sahibi Technocast Otomotiv Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ne (Technocast) konuk olduk. Firmanın Genel Müdürü Necat ÖNEY ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan üretim tesislerinde sizler için keyifli bir sohbet gerçekleştirdik.
TRAKYAKA: Technocast’in geçmişinden bahseder misiniz?
Nejat ÖNEY: Technocast, 3 sene öncesine kadar ticari bir firmaydı ve İstanbul’da kuruluydu. Technocast kurulduğu tarihten bu yana hep Rus ortaklı bir şirket oldu. 2010 senesinde üretime geçmeye karar verdik. 2006 senesinde Çerkezköy OSB’den arsa almıştık, binayı da tamamladık ve buraya taşındık. Plastik üzerine çalışmaya başlamadan önce otomotiv jantı üretimi yapıyorduk. Jantların bazı tamamlayıcı plastik aksamlarını da üretiyorduk. Plastikle ilgili çalışmaya başlamamız ilk etapta Arçelik firmasının teşvikiyle oldu. Arçelik Türk Kahvesi makinesinin burada yapılabileceğini gördükten sonra bize birlikte çalışmayı teklif etti. Bu nedenle o yönde bir yatırım yaptık. Kısa sürede Türk Kahvesi makinesinin parçalarını üretmeye başladık. Çevredeki beyaz eşya üreticileri ve yan sanayicilere tedarikçi olarak çalışmaya başladık. Almanya, Fransa ve muhtelif ülkelerle ihracat bağlantıları yaptık. Technocast olarak hedefimiz %50 kapasitemizle iç piyasadaki beyaz eşya ve otomotiv sanayine çalışmak, geriye kalan %50 kapasitemizi de ihracata ayırmaktı. Bu amacımıza ulaştık. Technocast entegre bir tesistir; müşterilerine istedikleri her şeyi bulabilecekleri bir servis sunar, sadece bir plastik parça üreticisi değildir, o parçayı ürettikten sonra gerektiğinde boyar, üzerine yazılar yazar, o parçayı başka parçalarla montaj yapar, test eder, tüm bu servisleri verir.
TRAKYAKA: Plastik parça üretimine girerken sizi yönlendiren sadece talep mi oldu yoksa sektörü analiz ederek mi bu kararı verdiniz?
Nejat ÖNEY: Technocast şemsiyesi altında jant üreten ayrı bir şirketimiz var. Kare Metal, iç piyasada ve yurtdışında gayet iyi bilinen bir markadır. Bu markayla Beylikdüzü’nde bir OSB’de üretim yapıyorduk. Ancak Çerkezköy OSB’de yatırım yapmaya karar verdiğimizde 2 fabrikayı aynı çatının altında toplayabileceğimizi gördük.
Sadece Arçelik’in teşvikiyle değil tabii ki bu sektöre girmemiz. Bizim jant üretimi sırasında kullandığımız birtakım plastik parçalar var. Biz bu plastik parçaları dışarıdan alırken kalite açısından sorunlar yaşıyorduk, böyle büyük bir binaya taşınınca da plastik yatırımı yapabileceğimize inandık, kendi ihtiyacımızı karşılayabiliriz diye düşündük. Böyle bir imkan ortaya çıkınca yatırımın boyutlarını büyüttük. Şu anda hem beyaz eşya sanayisine hem de oto-jantı için plastik parça üretiyoruz. İki işi birleştirmiş olduk.