Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.
14:32 - KEŞAN’A 53 MİLYONLUK YATIRIM
13:47 - Kırklareli Belediyesi online sistemde de en aktif belediye
13:37 - Dokuzdere Mesire Alanı AB Projesi ile start alacak
13:19 - KIRKLARELİ SEÇİME DOĞRU…Kıyıköy Belediye Başkan Aday Adayı İlyas Değer Koç’un ziyaretleri…
00:30 - 9 madalya ile döndüler
00:24 - DOÇ DR MEHMET TAYFUN KAŞIKCI ÖZEL KEŞAN HASTANESİ’NDE
18:42 - ENEZ’DE EGE BİTİKLİ DE CHP DEN BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI…
21:58 - İPSALA’DA SEÇİME DOĞRU… CENAN TETİK’DE SAHAYA İNDİ
22:48 - Uyuşturucuyu göğsünden çıkarıp çöp konteyneri altına attı
Özel Keşan Hastanesi Dahiliye Uzmanı Uz. Dr Rufat GOJAYEV,” Ayakta yanma günümüzde bir çok kişinin sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Hastalar bunu ayakaltı yanması gibi tariflemekte ve en çok geceleri yatarken şikayetleri olmaktadır.”dedi.
Gojayev,yaptığı açıklamada, ayakaltında yanmanın bir hastalık değil, farklı hastalıkların neden olduğu nörolojik bir sendrom olduğunu belirtti.
Gojayev,şunları kaydetti: Tıbbı ismi Grierson -Gopalan sendromu olarak geçmektedir. Çok da önem vermediğimiz zaman hafif başlar ve uzun sürede ayak altında yanma şiddeti artar ,aynı zamanda karıncalanma, uyuşma ve ağrı gibi şikayetler de olabilir. Tedavi edilmezse ilerleyen zamanda geri dönmez bir sorun oluşturur. Ilerleyen zamanlarda derinin uyaranları algılamasında bozukluk meydana gelir ki, buna hiperestzi denir
Sendromun oluşmasında bir çok etken vardır. kronik böbrek hastalıkları, vitamin eksiklikleri, nöropatiler, kanser ve kemoterapi ilaçları, kardıovaskular dolaşım bozuklukları, hiv ve benzer enfeksiyonlar,diabetus mellitus gibi endokrinolojik hastalıkları,ağır metal zehirlenmeleri, obezite ve fazla alkol gibi bir çok etken söyleyebiliriz.
Ayakaltında olan yanma şikayeti olduğu zaman dahiliye ve nöroloji doktorlarına başvurulması uygundur. Erken tanı ve tedavi şikayetin kalıcı olmasını önler. Aynı zamanda altta yatan neden tedavi edilmiş olur.”