Demokratik parlamenter sistemlerde siyasi iktidar tarafından demokrasinin standartlarını yükseltmek , düşüncenin ifade edilmesi,örgütlenme basın özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması amaçlanırken mevcut Türk usülü Cumhurbaşkanlığı sistemi ile birlikte ülkemizde baskıcı ve sansürcü bir anlayışın egemen olduğunu, temel hak ve özgürlüklerin daraldığını görüyoruz. 21 Ekim Dünya Gazeteciler Gününü kutladığımız bu gün ülkemizde 125 gazeteci ve medya mensubu hala tutuklu durumda.
Ülkemizde gazeteciler güvencesiz çalışma koşulları nedeniyle işsizlik ekonomik zorluklar ve bunun yanında yaptıkları haberler nedeniyle sansür, baskı ve tutuklama kıskacında yaşamaya zorlanıyor. Böylece işlerini yapmaları engelleniyor. Toplumun büyük bölümü tarafsız haber alamıyor 180 ülkenin yer aldığı Dünya Basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye 157. Sırada yer alıyor.
Bağımsız ve özgür basın demokratik hukuk devletinin en önemli öğelerinden biridir. Hukuk devleti ilkesini tesis etmek için gazeteci muhalif siyasetçi ve STK temsilcilerine yönelik baskıya derhal son verilmelidir. Yurttaşın haber alma hakkı ,bilgilendirme hakkı demokrasinin işletilmesinde dördüncü kuvvet olması gereken basının görevini yapmasının önü açılmalıdır. Yerel basının durumu biraz daha farklı hala özgürce düşüncelerini aktaran Keşan kamu oyuna tarafsız haber ulaştıran sizler fedakarca çalışarak hem ilçemizdeki gelişmeleri halkımızla paylaşmak için emek harcıyorsunuz, hemde kamuyu yönetenler ile yönetilenler arasında köprü görevi görüyorsunuz. Bir anlamda ilçemizi sosyal,kültürel ve ekonomik gelişmesine katkıda bulunuyorsunuz, bu yüzden sizlere teşekkür ediyoruz. Yerel basının özgün yapısının korunması , sermayenin eline terk edilmesinin önlenmesi için Keşan halkına da çok büyük görev düşüyor, bizler okuyucular olarak yerel basınımıza sahip çıkmalı,değerini bilmeli maddi manevi desteğimizi esirgememeliyiz ki ; doğru ve tarafsiz haberlere ileriki zamanlarda ulaşabilelim.
Kamuoyuna haber ve bilgi akışını tarafsız bir biçimde yansıtmak, toplumsal sorunları dile getirmek, demokrasi ve gelişimine katkı sağlamak için gece gündüz demeden, zor şartlar altında uğraş veren kıymetli basın çalışanlarımızın Dünya Gazeteciler günü kutlu olsun .
CUMHURİYET HALK PARTİSİ İLÇE BAŞKANLIĞI
Bir yanıt yazın