TANAP’ın, Eskişehir’den -İpsala’ya kadar uzanan 2’nci fazında son aşamaya gelindi

Azerbaycan’ın Şahdeniz-2 sahasından çıkarılan doğal gazın Avrupa’ya ulaştırılmasına ve bölgedeki doğal gaz arz güvenliğine katkıda bulunacak olan TANAP’ın, Eskişehir’den Edirne-İpsala’ya kadar uzanan 2’nci fazında son aşamaya gelindi.

Avrupa’ya gaz temini için planlanan 2’nci fazın devreye alınması kapsamında, 15 Nisan 2019 tarihi itibarıyla sisteme gaz alımına başlandı. Sistemin tamamen devreye alınarak 2019 yılının haziran ayında Avrupa’ya test amaçlı gaz arzına hazır hale gelmesi planlanıyor.

TANAP’ın haziran ayı sonunda Avrupa’ya gaz arzına hazır hale gelmesinin ardından, Güney Gaz Koridoru’nun son halkası olan, Türkiye-Yunanistan sınırından başlayarak İtalya’ya kadar uzanan Trans Adriyatik Boru Hattı’nın inşaatının tamamlanması ve gaz alımına hazır hale gelmesi beklenecek. TANAP üzerinden Avrupa’ya ticari gaz akışının ise Trans Adriyatik Boru Hattı’nın devreye alma çalışmalarının tamamlanmasının ardından 2020 yılı ortalarında başlaması bekleniyor.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir