ENEZ’DE ÜCRETSİZ SOKAK KİTAPLIĞI

Enez’de vatandaşlar ücretsiz olarak  istediği saatte kitap alıp okuyabiliyorlar.

Türker Korkmaz ve arkadaşları tarafından  Enez Parkı’nda ve  turizm bürosu yanında kurulan  kitaplıktan vatandaşlar istedikleri kitabı alıp okuyabiliyorlar.

Korkmaz,şu anda 2 yere kurulan sokak kitaplıklarının sayısını artıracaklarını belirterek,vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını söyledi.

İnternetten kendi aralarından para toplayarak aldıkları  veya vatandaşların hibe ettikleri kitaplardan yararlandıklarını ifade eden Korkmaz:”Kamu kurumları da bize destek oluyor. Vatandaşlar da kitap bağışı yapıyorlar. Kitaplığımız kilitsiz ve 24 saat açık. Her türlü kitap var.”

Enez Müftüsü Saim Güngör’de dini kitapların da bulunduğu sokak kitaplığına destek verdiklerini ve gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir