YALAZA:ANA DİLİMİZ TÜRKÇE

Yalaza “Bizim anadilimizde baba dilimizde Türkçedir, Türkçe kalacaktır”

Trakya Roman Dernekleri Platformu Başkanlığı ve yönetim kurulu seçimi 11 Ocak 2015 Pazar günü Lüleburgaz’da yapıldı.
Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ il ve ilçelerinden oluşan 19 Sivil Toplum Kurulunu’nun katıldığı genel kurulda oy çokluğu ile Dönem Başkanlığı’na Keşan Roman Kültürünü Araştırma Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayvaz Yalaza seçilirken Yönetim Kurulu da şu kişilerden oluştu;
Başkan Yardımcıları;
Süleyman Karatepe (Tekirdağ)
Mustafa Hovarda (Kırklareli)
Muzaffer Çelikli (Uzunköprü)
Mustafa Taşçeviren (Lalapaşa)
Ayvaz Yalaza yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Çok önemli bir zaman diliminde şahsıma tevdi edilen bu görevin anlam ve sorumluluğunu bir yıl boyunca taşıyacağım. Platformumuz 2009 yılından bu yana dağılmadan sayımız artarak devam etmektedir. Sorumluluğum süresince derneklerin kurumsallaşması ve proje yürütebilir hale gelmesi için çaba sarf edeceğiz. Roman camiasının her anlamda ilerleme kaydedilmesi için önce kendine güvenmesi ve inanması gerekir. Kurumsallaşmış şeffaf hareket kabiliyeti yüksek ne istediğini ve ne yaptığını bilen katılımcı güçlü bir sivil toplum örgütlerine ihtiyaç var. Bizim yeni platform sorumluluğumuz önemli ölçüde bu kavramları geliştirmek toplumda güven inşa etmektir.
Güvenden kastımız sadece kendi camiamız için geçerli değildir. Üzerimize atfen bir çok önyargılar var ve önyargıları arttırıcı sebepler var. Örneğin Edirne de kurulan ancak henüz işlevlik kazanmayan Roman Dili Enstitüsüdür. Bizim dille ilgili bir talebimiz yoktur. Her kavim binlerce yıllık tarihi sürecinde kendi arasında bir dil geliştirmiştir. Ancak bu dilin bir alfabesi yoktur. Bizler tarihimiz boyunca dille ilgili bir baskı görmedik ve bu konuda da bir talebimiz de olmadı. İhtiyaç duyan konuşur. Buna itirazımız yok, hatta bu dil korunsun kollansın da.
Cümle alem şunu bilsin ki bizim ana dilimizde, baba dilimizde Türkçedir ve Türkçe kalacaktır. Bin yıllık kardeşimiz Türk, bugünkü kardeşimiz Türk, yarın ki kardeşliğimiz de Yüce Türk Milletinin bağrında artarak büyüyecektir.
Ne Mutlu Türküm Diyene.”

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir