TMO’nun buğday fiyatının açıklamamasından, bölgemizin ilk hasadı olan buğdayımızın piyasa fiyatı çiftçimizin memnun etmemiştir. Bir taraftan bölgemizin buğdayı olan pehlivan ve flamura 85 gibi ürünlerimiz KIRMIZI SERT BUĞDAY cinsinden olması gerekirken, TMO alımında ve piyasada KIRMIZI YARI SERT BUĞDAY cinsinden işlem görmektedir. TMO’nun açıkladığı müdahale alım fiyatı açıklamaması ve oluşan piyasa fiyatı çiftçimizin maliyetinin altında kalmıştır.
Çiftçimiz bu sene yine umduğunu bulamamış, TMO’nun açıkladığı fiyat bundan 1 ay önce ürününü sattığı fiyatın altında kalmıştır. Bu da her zaman olduğu gibi siyasi yandaşlara ve rant grubuna yarar sağlayacaktır.
Çiftçimizin dayanma gücü her geçen gün azalmakta, kendilerine sahip çıkılmasını beklemektedirler.
Burada bizlere büyük görevler düşmekte olup, çiftçimizi ve tarım kesiminin yaşadığı sorunları, ileride doğabilecek sorunları tespit edip, vakit kaybetmeden çözüm üretmek zorundayız..aksi halde çiftçimiz tarlasını ekemez duruma gelecek, ülkemiz gıda yönünden çok büyük sıkıntılar içine girecektir. Allah çiftçimizin yardımcısı olsun….
Kamuoyuna duyurulmasını rica eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim.
Bir yanıt yazın