-
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu Enez’in Büyük Evren köyünde yaptıkları yönetim kurulu toplantısında bölgenin sorunlarını sivil toplum örgütleri temsilcilerinden dinlediklerini söyledi.
Helvacıoğlu,bir kahvede yapılan toplantıda ,ortaklık kültürünü ve girişimciliği ön plana çıkarmak zorunda olduklarını bildirdi.
Ticareti kurallarına göre oynamak gerektiğini anlatan Helvacıoğlu,
“İş sohbetleri” adı altında yönetim kurulunun böyle bir toplantıyı gerçekleştirdiğini belirtti.
Helvacıoğlu,sözlerine şöyle devam etti:”Bu dönem ilkini Büyük Evren köyünde başlattığımız bu toplantılar diğer yerlerde devam edecek.”Birlikten rahmet,ayrılıktan azap doğar”sözüyle hareket ediyoruz. Artık devir birliktelik devri.”Bir olsun benim olsun “devri bitti.Birlikte hareket edip tartışacağız. Bu geceler yılda 50 kere olmalı. Devir fırsat dönemi.Fırsatları kendimize çevireceğiz.Krizde akıllı olan ayakta kalacak.Ortaklık kültürümüzü birleştirmek zorundayız.”
Saros Körfezi’nin önümüzdeki yıllarda büyük bir gelişme içinde olacağına da değinen Helvacıoğlu,”Paranın üzerinde oturuyorsunuz ama kıymetini bilmiyorsunuz.Yarın oteller,pansiyonlar açılacak sizler bakacaksınız.Güçlerinizi birleştirmek zorundasınız.”şeklinde konuştu.
Burada saptanan sorunları yetkililere iletip takip edeceklerini anımsatan Helvacıoğlu,bu tür toplantıların yıl içinde belde ve köylerde devam edeceğini kaydetti.
Büyük Evren köyü muhtarı Sedat Uzun’da KTSO’nun yaptığı toplantının kendilerine güç verdiğini belirterek yaz aylarında denize tatile gelenlerle birlikte nüfusun 5000 bin kişiye ulaştığını bu yüzden stabilize olan sahil yolunun asfaltlanması gerektiğini,ayrıca bir çöp kamyonuna ihtiyaçları olduğunu anlattı.
Uzun yarım kalan köy konağı inşaatının tamamlanması için yardıma ihtiyaçları olduğunu ayrıca sulama sahasındaki alanların da kapalı devre sulamaya alınması gerektiğini söyledi.
Enez’de ki sivil toplum yöneticileri de bölgede Enez-İpsala arasındaki yolun yapılması,gümrük kurulması ve liman’ın işletmeye açılması gibi sorunların ön plana çıktığını kaydettiler.
B.Evren köyünde yapılan toplantıya KTSO Meclis Başkanı Celil Tanyolaç,meclis üyeleri,köy muhtarları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı.